Notícies

Club
27-10-2020

Titan Sports, patrocinador del Lleida Esportiu fins al 2024

El Lleida Esportiu i l’empresa nord-americana Titan Sports han arribat a un acord de patrocini que vincularà totes dues parts fins l’any 2024. La marca, com a contraprestació, tindrà presència a la U-Televisiva del Camp d’Esports i als seus accessos, a l’Annex i a la roba d’entrenament de l’equip.

Dispositius GPS pel primer equip

A més a més, en el seu afany per adaptar-se i treballar amb les tècniques més avantguardistes del mercat, el Lleida Esportiu rebrà un equip d’armilles GPS per monitorar l'activitat física dels futbolistes que formen part de la primera plantilla blava. Aquesta tecnologia permetrà optimitzar el rendiment dels jugadors i conèixer el seu estat físic en temps real mitjançant la recopilació i l’anàlisi de dades.

El Titan 2+ és el model que utilitzarà l’equip lleidatà durant els entrenaments i amb la possibilitat, de fer-ho també, durant els partits. Aquesta tecnologia inclou sensors i receptors de senyal per a recollir de manera immediata les dades i paràmetres que cada jugador desprèn durant l’activitat esportiva.

Més de 800 variables recopilades per jugador

Aquest sistema de posicionament global és capaç de recollir més de 800 variables físiques sobre el rendiment dels futbolistes i entre els quals destaquen: la velocitat, la distància recorreguda, els sprints, els índexs de fatiga muscular, tots els impactes que sofreix el futbolista durant un partit o sessió, el ritme cardíac i pulsacions, les acceleracions i les desacceleracions o  el seu consum energètic, entre d’altres. A més a més, també mostra les zones del terreny de joc que recorre el jugador gràcies a les dades recollides pel mapa de calor.

Un cop finalitzada la pràctica esportiva, totes les dades obtingudes es transformen en informació pel cos tècnic, mitjançant un software que proporciona la mateixa empresa, per a la seva anàlisi. Així doncs, es podrà fer un seguiment individualitzat de cada jugador, que ajudarà en l’optimització del seu rendiment físic i per reduir els riscos de lesions musculars originades per sobrecàrregues.

“Un pas més endavant del Club”

El Director Esportiu del Club, Jordi Esteve, considera que “aquesta inversió suposa un pas més endavant de l’entitat, tant en capital humà com tecnològic, i un benefici pel nostre equip”. A més a més, Esteve explica que “és una eina molt útil per a la captació de la informació, que és sempre benvinguda, i ens oferirà la possibilitat de conèixer objectivament els nostres futbolistes”. “Així doncs, podrem gestionar disposar de més informació i coneixement que ens permetrà ajudar al futbolista a obtenir el seu màxim rendiment i conseqüentment, a apropar-nos a la victòria i als objectius establerts”, assenyala.

Per la seva banda, el tècnic del Lleida Esportiu, Manuel Jesús Casas ‘Molo’, assegura que l’ús dels dispositius GPS ajudarà en la planificació setmanal. “Fins ara ens hem basat en les sensacions personals dels jugadors per saber el volum de treball i càrrega que havíem de portar. Ara tindrem dades objectives que ens permetrà ser molt més precisos i poder, d’aquesta manera, ajustar les càrregues idònies per arribar al partit del cap de setmana en les millors condicions possibles i, alhora, ajustant aquest volum de càrrega podríem arribar a reduir el nombre de lesions”, admet.

Per últim, Joel Donés, preparador físic del primer equip blau, afirma que “amb aquests dispositius i tota la informació que ens proporcionarà, podrem controlar la càrrega externa dels jugadors amb més exactitud. Podrem dissenyar el seu treball durant la setmana en funció de les seves necessitats i, així, aconseguirem que el seu rendiment a sobre del terreny de joc sigui millor encara”.

FOTO: LLEIDA ESPORTIU

Altres notícies


29/11/2020

El Lleida Esportiu ha perdut aquesta tarda en la seva visita a l’Estadi Johan Cruyff davant l’FC Barcelona B (2-1), en un partit que en el qual els blaus s’han quedat sense...

29/11/2020

El Lleida Esportiu afronta aquesta tarda (18.00 hores) el seu segon compromís de Lliga de la setmana, jornada en la qual visitarà el nou feu de l’FC Barcelona B. A l’...

28/11/2020

El Juvenil A del Lleida Esportiu ha perdut aquesta tarda en la seva visita al Complex Esportiu Olímpia (3-1). El conjunt de la Terra Ferma ha acabat cedint i sense premi davant el CE...

Codina
STM Construccions
P. Monzon
Glas
Clínica Perpetuo Socorro
Ramon Soler
Segre
Globalia
Terraferma
Rodi
Hotel AC
Seguretat S.M. Alcarràs
Merca china
San Miguel
AEALL
Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida
Batlleida S.L.
Internet Web Serveis
Cudós
ASAJA
McDonald's
Gimnàs Ekke
Jocargas
Rètols Esteve
Coca-cola
SIC 24
Impersegre
Ibañez
La Flor de Vombodí
Cal Roca
Cansaladeries Cal Esmet
Ingasclima
La Manyana
Tudor
Estel