Notícies

Club
01-05-2020

Molo tanca el cicle de xerrades de formació pels tècnics del Futbol Base

El grup d’entrenadors i entrenadores del Futbol Base i l’Escola del Lleida Esportiu va rebre ahir dijous l’última xerrada en línia, la qual ha estat emmarcada dins del cicle de formació metodològica que el Club va dissenyar amb l’objectiu principal aprofundir en els coneixements dels tècnics i posar-los en pràctica després a sobre del terreny un cop es recuperi l’activitat esportiva.

El tècnic del primer equip del Lleida Esportiu, Manuel Jesús Casas ‘Molo, va ser l’encarregat de dirigir aquesta sisena i última sessió. Aquesta es va centrar en el lideratge i la gestió de grup, una faceta important que els entrenadors han de dominar amb efectivitat per garantir l’harmonia, el bon ambient i l’energia positiva dins del vestidor i, sobretot, a sobre del terreny de joc per a poder facilitar el camí cap als objectius esportiu marcats.

Punt de vista i experiència

Molo va detallar, des del seu punt de vista, com creu que s’ha de gestionar un grup de persones tan gran com un equip de futbol, en el qual hi conviuen una trentena aproximada de persones entre jugadors, cos tècnic, serveis mèdics i personal del Club. El tècnic va posar a sobre de la taula les seves experiències com a jugador, amb una llarga trajectòria de 17 temporades dins del món del futbol professional, i les adquirides com a tècnic durant els darrers mesos; els seus valors i la seva forma de ser; i els coneixements que ha adquirit a través de la lectura de llibres i cursos d’experts en la matèria.

Gestió emocional i de la informació

El preparador blau va posar el fil a sobre de l’agulla en la comunicació amb els integrants de la plantilla. Com comunicar-se en els bons i els mals moments, buscar el màxim equilibri emocional possible del grup i gestionar la informació (interior i exterior) són alguns dels elements fonamentals que “tot capità de vaixell ha d’intentar controlar y administrar de la millor manera possible”. No obstant això, Molo creu que també és necessari saber escoltar per rebre tots els imputs possible i poder comprendre al cent per cent cadascun dels components que conformen l’equip amb la missió de treure-li el seu cent per cent.

A més a més, Molo també va destacar la importància que té la imatge que projecta un entrenador i la seva “capacitat de convenciment”. Ja sigui mitjançant xerrades, vídeos, música o, fins i tot, aprofitant l’altaveu que ofereix la premsa, els tècnics necessiten fer arribar el seu missatge de forma clara i precisa als destinataris perquè els objectius puguin arribar-se a complir al final de la temporada. Generar confiança, de forma individual i grupal, atreure els bons comportaments i gestionar les emocions són aspectes també que un entrenador ha de treballar més enllà dels aspectes purament tècnics i tàctics per creuar la fina línia entre l’èxit i el fracàs.

FOTO: LLEIDA ESPORTIU

Altres notícies


22/05/2020

El Lleida Esportiu i el tècnic Asier Eizaguirre han arribat a un acord per a l'ampliació del seu contracte fins al 2021, amb opció a una temporada més, amb el...

21/05/2020

David Cámara ‘Romario’ ha atès els mitjans oficials del Club per valorar la seva arribada al Lleida Esportiu com a Coordinador del Futbol Base i l’Escola blava....

21/05/2020

El Lleida Esportiu i David Cámara ‘Romario’ han arribat a un acord perquè el tècnic lleidatà s’incorpori a l’organigrama tècnic del...

P. Monzon
Glas
Clínica Perpetuo Socorro
STM Construccions
Codina
Segre
Ramon Soler
Terraferma
Hotel AC
Globalia
Rodi
Seguretat S.M. Alcarràs
AEALL
Batlleida S.L.
Merca china
San Miguel
Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida
ASAJA
McDonald's
Gimnàs Ekke
Cudós
Internet Web Serveis
Ibañez
SIC 24
Jocargas
Rètols Esteve
Impersegre
Coca-cola
La Flor de Vombodí
Cal Roca
La Manyana
Tudor
Ingasclima
Estel
Cansaladeries Cal Esmet