Notícies

Club
28-04-2020

Les accions a pilota aturada, protagonista de la cinquena xerrada pels tècnics del Futbol Base

El grup d’entrenadors i entrenadores del Futbol Base i l’Escola del Lleida Esportiu va rebre ahir dilluns la cinquena xerrada en línia, la qual està emmarcada dins del cicle de formació metodològica que el Club ha engegat amb l’objectiu principal aprofundir en els coneixements dels tècnics i posar-los en pràctica després a sobre del terreny un cop es recuperi l’activitat esportiva.

Els tècnics del Lleida Esportiu B i del Juvenil A, Asier Eizaguirre i Miki Massana, respectivament, van ser els encarregats de portar a terme aquesta cinquena sessió, que es va centrar en les jugades de pissarra i d’estratègia, ja sigui mitjançant córners, faltes o, fins i tot, serveis de banda propers a l’àrea. Les accions a pilota aturada han esdevingut elementals dins del futbol actual, especialment en categories de màxima igualtat tècnica-tàctica, i és que suposen una font important de punts i una de les millors formes per desequilibrar els partits.

Font important de gols i punts

Així doncs, els tècnics van fer palès la importància d’aquest aspecte del mitjançant dades. A Segona Divisió B, per exemple, un 40% aproximadament dels gols anotats aquesta mateixa temporada 2019-20 han arribat mitjançant accions a pilota aturada, una xifra que convida a practicar i explotar al màxim aquesta faceta del joc. D’altra banda, d’acord amb les estadístiques recopilades, aquest tipus de joc ha suposat un 39% i un 60% dels punts aconseguits per part del Lleida B i del Juvenil A, respectivament.

Com preparar aquesta estratègia

A més a més, durant la ponència els tècnics del Futbol Base i l’Escola també van poder compartir les seves impressions al respecte, els seus punts de vista per tal de poder esprémer en un futur a sobre del terreny. El disseny d’un pla d’estratègia d’acord a les característiques dels llançadors i dels rematadors, la forma de treballar-les i quin és el moment idoni per fer-ho durant la setmana, com aprofitar els espais i els recursos per practicar-ne, el procés d’ensenyament als futbolistes o tasques específiques per poder aprendre aquesta part del joc també va ser objecte d’estudi.

Per últim, mitjançant exemples i el visionament de jugades, els entrenadors van poder prendre nota sobre com explotar aquesta faceta, la qual requereix preparació prèvia i una anàlisi per detectar possibles errades i corregir-les; com defensar-les i com aprofitar les segones accions que puguin sorgir després del servei inicial.

FOTO: LLEIDA ESPORTIU

Altres notícies


22/05/2020

El Lleida Esportiu i el tècnic Asier Eizaguirre han arribat a un acord per a l'ampliació del seu contracte fins al 2021, amb opció a una temporada més, amb el...

21/05/2020

David Cámara ‘Romario’ ha atès els mitjans oficials del Club per valorar la seva arribada al Lleida Esportiu com a Coordinador del Futbol Base i l’Escola blava....

21/05/2020

El Lleida Esportiu i David Cámara ‘Romario’ han arribat a un acord perquè el tècnic lleidatà s’incorpori a l’organigrama tècnic del...

Clínica Perpetuo Socorro
Segre
P. Monzon
Glas
Ramon Soler
STM Construccions
Codina
Globalia
Hotel AC
Seguretat S.M. Alcarràs
Rodi
Terraferma
AEALL
Merca china
Batlleida S.L.
Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida
San Miguel
Gimnàs Ekke
ASAJA
McDonald's
Internet Web Serveis
Cudós
Ibañez
Coca-cola
Impersegre
Rètols Esteve
SIC 24
Jocargas
La Flor de Vombodí
Cansaladeries Cal Esmet
Cal Roca
La Manyana
Estel
Ingasclima
Tudor