Notícies

Club
24-04-2020

Xerrada sobre l’scouting i les claus de la captació del talent a càrrec de Raúl Fuster

El grup d’entrenadors i entrenadores del Futbol Base i l’Escola del Lleida Esportiu va rebre el passat dimecres la quarta xerrada en línia, la qual està emmarcada dins del cicle de formació metodològica que el Club ha engegat amb l’objectiu principal aprofundir en els coneixements dels tècnics i posar-los en pràctica després a sobre del terreny un cop es recuperi l’activitat esportiva.

El Director de l’Àrea de Futbol del bloc de la Terra Ferma, Raúl Fuster, va ser l’encarregat de portar a terme aquesta quarta sessió, que es va centrar en la tasca de captació i d’scouting, un departament que en els darrers temps ha crescut en importància, recursos i riquesa dins dels organigrames esportius de les entitats esportives i que ha esdevingut essencial en la recerca i la detecció del talent.

Observació i estudi de futbolistes

Així doncs, Fuster va desengranar en què consisteix aquesta tasca –principalment en l’observació de futbolistes tant propis com aliens, en la recopilació d’informació i dades i el seu estudi–; quines són les característiques fonamentals d’aquests departaments des d’un punt de vista professional i la seva organització, la qual varia en funció de la dimensió del Club en qüestió. A més a més, també va remarcar la seva importància que ha adquirit dins del cos tècnic d’un equip –doncs la tasca d’scout també se centra en l’anàlisi i l’estudi del rival i dels seus futbolistes– i com complementa la feina de la secretaria tècnica o direcció esportiva, per l’altra.

En aquest sentit, aquesta feina d’observació permet la detecció del talent –tant en edats precoces o més avançades– i la possibilitat de perfeccionar les plantilles a través de les incorporacions de nous futbolistes. Tenint en compte una sèrie de variables com l’estil de joc o les necessitats de l’equip, l’scouting també posa a sobre de la taula altres atributs –psicològics, físics o el seu entorn per exemple– més enllà dels esportius o tècnics per decidir la contractació o no d’un nou futbolista.

La quantitat necessària de partits (entre 4 i 6 aproximadament) per conèixer un futbolista, la cronologia que segueix aquesta secció durant la temporada, què s’ha de tenir en compte a l’hora de fer el seguiment d’un jugador, els diferents tipus d’informes que se’n fan i les respectives lectures i interpretacions que se’n fan amb ells van ser altres els temes que Fuster va compartir amb els tècnics del futbol base, que també juguen un paper fonamental en la captació i el desenvolupament dels futurs futbolistes.

FOTO: LLEIDA ESPORTIU

Altres notícies


22/05/2020

El Lleida Esportiu i el tècnic Asier Eizaguirre han arribat a un acord per a l'ampliació del seu contracte fins al 2021, amb opció a una temporada més, amb el...

21/05/2020

David Cámara ‘Romario’ ha atès els mitjans oficials del Club per valorar la seva arribada al Lleida Esportiu com a Coordinador del Futbol Base i l’Escola blava....

21/05/2020

El Lleida Esportiu i David Cámara ‘Romario’ han arribat a un acord perquè el tècnic lleidatà s’incorpori a l’organigrama tècnic del...

Ramon Soler
Codina
Segre
P. Monzon
STM Construccions
Glas
Clínica Perpetuo Socorro
Seguretat S.M. Alcarràs
Rodi
Terraferma
Globalia
Hotel AC
Batlleida S.L.
Merca china
Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida
San Miguel
AEALL
ASAJA
McDonald's
Cudós
Internet Web Serveis
Gimnàs Ekke
Jocargas
Ibañez
Rètols Esteve
Coca-cola
SIC 24
Impersegre
La Flor de Vombodí
Cal Roca
Tudor
La Manyana
Estel
Cansaladeries Cal Esmet
Ingasclima