Notícies

Club
09-06-2018

Enric Barri: “Professionalitzar la base és un pas molt ambiciós del Lleida Esportiu”

Enric Barri exercirà de coordinador del Futbol-11 i Futbol-7 de la base Lleida Esportiu aquesta temporada 2018-2019. "Estem molt il·lusionats en aquest nou projecte de futbol formatiu que volem tirar endavant amb ganes i molt de treball", ha dit en la presentació de l’organigrama tècnic que el conjunt de la Terra Ferma ha posat en marxar per professionalitzar el planter.

Barri, és mestre d'educació física, psicopedagog i actualment s'està doctorant per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A més, té més de deu anys d’experiència com a coordinador de futbol base.

"Hem creat una estructura de treball amb moltes persones en la qual farem un treball cooperatiu entre totes les àrees establertes. Creiem que per prendre les decisions adequades cal un model de funcionament basat en el consens i el treball en equip. Els diferents punts de vista ajuden a prendre aquelles decisions que siguin més justes, objectives i beneficioses. Aquesta és una de les bases de l’èxit avui en dia en qualsevol àmbit”, explica Barri.

El coordinador afirma que, amb aquest nou organigrama, es pretén “professionalitzar el planter amb un projecte que compta amb un grup de grans professionals en la seva direcció. No només hi ha bons coneixedors del futbol formatiu; sinó que també hi ha molta experiència i coneixement en camps com la formació i l’educació, que esdevindran capitals en el projecte del Lleida Esportiu i que permetran fer un salt qualitatiu important”.

Una clara aposta pel futbol formatiu

Aquesta ambiciosa aposta pel futbol formatiu suposa, segons assenyala Barri, la necessitat de “captar els millors talents del territori lleidatà”. “Hem de seguir detectant el talent formar-los i fer-los evolucionar tant personalment com esportivament. Aquesta és l’essència del treball que realitzarem amb el futbol base. Volem que aquest model acabi sent transversal i, com en els darrers anys, seguir nodrint al primer equip de jugadors formats en les categories inferiors”.

A més a més, Barri afirma que "l’horitzó de la nova organització és a llarg termini. Primer volem considerar les bases, dotar-la de múscul, assolir els primers objectius. Després tractarem d’arribar a metes superiors sense oblidar que cal seguir millorant tot allò que hàgim interioritzat. Aquest serà el motor de treball”.

D’altra banda, el tècnic blau assegura que els primers passos a donar se centren “a consolidar la vessant de formació del projecte tant per jugadors, com entrenadors i les famílies. Després ja podrem tenir presents els objectius esportius, que s’han de seguir millorant a poc a poc amb la idea de tenir l’equip A a la màxima categoria possible i el B immediatament una per sota, situació que permetrà fer també un salt esportiu important”.  

Paral·lelament, Barri considera que “la implementació de l’anglès en sessions de treball permetrà donar-li a la base del Lleida Esportiu un valor afegit” i apostar per un treball de tecnificació específic que ajudi a millorar les habilitats cognitives i de motricitat dels jugadors.

FOTO: LLEIDA ESPORTIU

Altres notícies


21/06/2018

El Lleida eSports va caure eliminat ahir a la nit a la primera ronda del play-off d’ascens a la Quarta Divisió de les lligues Virtual Football Organization (VFO) del vídeojoc...

21/06/2018

El Lleida eSports va caure eliminat ahir a la nit a la primera ronda del play-off d’ascens a la Quarta Divisió de les lligues Virtual Football Organization (VFO) del vídeojoc...

20/06/2018

El Lleida eSports va sumar ahir al vespre una nova victòria a la Copa Nebrija. Els lleidatans van superar amb claredat a Hird FC (4-0), equip que milita a la Lliga Regional H. El triomf...

Codina
STM Construccions
P. Monzon
Ramon Soler
Segre
Clínica Perpetuo Socorro
Glas
Seguretat S.M. Alcarràs
Rodi
Terraferma
Hotel AC
Globalia
Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida
San Miguel
AEALL
Merca china
Batlleida S.L.
McDonald's
ASAJA
Internet Web Serveis
Gimnàs Ekke
Cudós
Ibañez
Rètols Esteve
Impersegre
Coca-cola
Jocargas
SIC 24
Estel
Cansaladeries Cal Esmet
La Manyana
Tudor
Ingasclima
La Flor de Vombodí
Cal Roca